maanantai 25. heinäkuuta 2011

Vuorossa vihreää

Viikon kesälomareissu takana. Tuli käytyä keski-suomessa mummua moikkaamassa. Nyt pitäisi alkaa pikku veijarin huoneen remontointi. Tuleeko mun vauvasta iso silloin, kun hän muuttaa omaan huoneeseensa?
Nämä ovat tilaustöitä, jos niitä voi siksi kutsua. Poikamme serkuille menevät..

Leggareiden kaava Ottobre 1/2011, koko 140cm, shortsien kaava sama muokattu, kuin aikaisemmatkin shortsit (Ottobre joku uusimmista) ja ovat koossa 92cm. Alemman kuvan T-paidat Ottobresta 3/2011 ja koot 92cm, 104cm ja 140cm. Kaikki kankaat Helmikankaasta ja paitojen lime resori muistaakseni Tiritomista.

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Turkoosia kerrakseen


Olen niin koukussa turkoosiin väriin. Tässä hieman siitä väristä tekeleitä. (Keskeneräisiäkin vielä löytyy pöydältä)

Tämä ihanan pehmeä joustofrotee on ikasyristä ja turkoosi resori Royal-tuotteesta. On kyllä tämä joustis niin pehmeää kuin on mainostettukin. Tein tästä kahdet housut samalla kaavalla kuin edellisetkin. Toiset omalle pojalle ja toiset siskon pojalle.
Liandlon retronorsua turkoosina. Kangas ikasyr ja resori Royal-tuote. Kaavana yläosasta Ottobre 1/2011 body (kiitos Kewa vinkistä) muokattuna olkanepein ja alaosa muokattuna hau hausta Ottobre 3/2010. Koko on pojalle vielä vähän reilu, eli veikkaisin noin 86cm =) Syksyllä todennäköisesti sopiva.
Kummipojalle paita samalla kaavalla kuin aiemmatkin (OB 6/2009) koossa 98cm. Jersey ja resori molemmat Royal-tuotteesta.
Tämä mekko ei pääse kuvassa oikeuksiinsa. Tämä on tehty meidän pojan serkkutytölle koossa 140cm. Yläosaan olen katsonut mallia Ottobre 1/2011 Tangerine paidasta ja alaosa on omasta päästä. Kangas Laitilan Helmituotteesta.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Paita ja parit shortsit

Olen tehnyt tämän (taas) aikaisemmin. On aivan ihana kangas.





Kirjaimet interlock on ikasyriltä ja turkoosi resori Royal-tuotteesta. Kaavana Ottobre 4/2010 Loikka koossa 74cm. Pyöristin takakappaleen helmaa vähän, tuli mun mielestä parempi niin.

Siivosin yksi kaunis päivä vaatekaappiani ja laitoin sellaisia vaatteita pois, joita en ole aikoihin käyttänyt. Kaksi joustavaa T-paitaa muuttuikin kätevästi pojalle shortseiksi ja kankaat on valmiiksi tosi pehmeitä.


Nämä ovat koossa 80cm ja kaava on sama kuin aiemmissakin shortseissa.

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Peruspaitoja

Pikkuhiljaa saan tännekin taas jotain laitettua. Nämäkin tosin olen tehnyt jo aikaisemmin. Kummipojalle ja omalle pojalle muutama paita

Kaavat Ottobre 6/2009 Night Owl koot 92cm ja 98cm. Caravan interlock ikasyriltä ja vihreä peruspallotrikoo Kangastukusta. Resoreiden ostopaikkaa en enää muista.



Leijona jersey Lasten Metsolasta, keltainen jersey ikasyr ja mangonkeltainen resori Myllymuksut. Kummipojan paita on kokoa 98cm ja meidän oman sankarin 80cm. 80cm paidan kaava Ottobre 4/2010 Papana ja isomman on sama kuin edellisissä paidoissakin.

Lähes kaikki mun sovituskuvat on näköjään otettu meidän keittiössä. Punainen keittiön matto on myöskin omaa käsialaani. Maton kutomiset odottavat syksyä ja oman "työhuoneen" valmistumista. Niistä ehkä enemmän syksymmällä...

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Lisää housuja

Nämä olen tehnyt jo aikaisemmin. Samalla kaavalla tehty kuin edelliset. Kuvaan on päässyt myös body.

Metsolan apila-joustis Laitilan Helmikankaasta, pupu- ja asuntovaunujersey Ikasyrilta, ruohonvihreä resori Myllymuksuilta, musta ja ruskea resori Royal-tuotteesta. Bodyn kaava Hau hau, Ottobre 3/2010. Kaikissa näissä koko 80cm.

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Perushousuja

Näitä on helppo tehdä kun on löytänyt hyvän kaavan. Ihan perussettiä siis ilman sivusaumoja =)


Molempien värien velourit Kangastukusta, resoreita en enää muista. Ruskeissa koot 80cm ja 98cm, limeissä koot 80cm, 92cm ja 98cm. Kaavat on Hupsis trikoohousut Ottobrestä 1/2009. Resorit oli kyllä kaavassa hassun pitkät. Lyhensin niitä ja lisäsin kangasosaa pidemmäksi. Tuli aikast hyvät ja tätä kaavaa tullaan käyttämään vielä lisää. Vaatteet ei näytä mun mielestä oikeen miltään ilman mallia, joten oma poika pääsee usein malliksi näihin sovituskuviin (kuten nytkin). Hänelle tuli noi 80cm kokoiset housut, serkkupojille isommat koot.

torstai 7. heinäkuuta 2011

Ensimmäiset tekeleeni

Kameraa tyhjentäessäni törmäsin näihin. Tässä ovat ensimmäiset lastenvaatteeni, jotka olen tehnyt. Odotin silloin niin kovin, että meidän poika alkaisi kontata. Siitä sain inspiraation tehdä housut polvipaikoilla. (Nyt kun ollaan juuri tuossa konttausvaiheessa, en ole lainkaan niin innostunut. Saa mennä perässä koko ajan)
Kaava on yksinkertaistettu Ottobrestä 4/2010 ja nämä ovat koossa 80. Ulkoiluhousujen kaava ilman vuorta on muuten aika reilu =)


Kangasta luonnollisesti hieman jäi, joten kummipoikani sai myös collarit koossa 98cm. Ei mennyt näissä tämä taskujen teko ihan putkeen.. Muistaakseni purin ne neljään kertaan ja eikä mennyt edes hermot (mikä jälkikäteen kuulostaa suorastaan ihmeeltä). Olin vaan niiin innostunut =) Tässä niistä kuvat:

Kaavat on samasta lehdestä ja näissä on koko 98cm. Molempien housujen kankaat ja resorit on hommattu Laitilan Helmikankaasta.

Katsoin kuvien päiväystä.. Olen aloittanut tämän uuden harrastukseni vasta maaliskuussa! Onko siitä tosiaan vasta niin vähän?!

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Mekkoja

Mieheni kummitytöllä oli viikonloppuna synttärit ja ompelin hänelle lahjaksi liivimekon. Olipa kivaa tehdä mekkoja! Tähän tuli myös elämäni ensimmäiset napinlävet tehtyä. Ei ne ollutkaan niin vaikeita tehdä kun kuvittelin. =) Vielä en ole kuullut palautetta, miltä tämä näytti päällä
Kangas on Hilcon puuvillakangasta Laitilan Helmikankaasta, kaava Ottobre 3/2011 koossa 140cm(leveys 134cm, koska tyttö on tosi hoikka)

Alla olevan trikoomekon olin tehnyt hänelle jo reilu viikko sitten ja se olikin päässyt heti käyttöön.

Kaavan yläosaan olen katsonut mallia Ottobrestä 6/2009 ja se on koossa 134/140cm. Tämä kangas on myöskin samasta paikasta, eli Laitilan Helmikankaasta.

maanantai 4. heinäkuuta 2011

T-paita ja shortsit

Tuota virtahepoa vielä kangaskaapissa oli, niin päätin tehdä siitä meidän pojan serkuille vaatetta. Harmittaa, kun kangasta ei enää saa :(  T-paita on koossa 92cm ja shortsit samalla kaavalla kuin edellinenkin 68cm. Oli tosi tykättyjä molemmat. Meni siis eri perheisiin nämä vaatteet..

Kangas ja turkoosi resori Royal-tuotteesta, valkoinen resori Ikasyristä. T-paidan kaava Ottobre 3/2010 Cacao Bean. Shortsien kaava sama kuin edellisissä shortseissa.

lauantai 2. heinäkuuta 2011

Shortseja kolmessa koossa

Huh hellettä ja hellevaatteita. Olemme saaneet tosi paljon molempien sisaruksilta vaatteita lainaan. Tarvetta oli kuitenkin yli polven tuleville shortseille, koska poika on koko ajan kontallaan. Ei mene heti polvet ruvelle. Samalla tein parit muutkin shortsit siskon pojille.
Ottobressä 3/2011 oli kiva kaava. Hieman levensin ja pidensin lahkeita sekä lisäsin resorit. Vyötärö tulee näissä kivan alas, (ei sovi kestovaippailijoille). Isommat shortsit on koossa 98cm ja kaava on oma. Koitin tehdä tasosaumaa koristeeksi sivuille. Pienemmät koossa 68cm ja keskikoko 80cm. Kankaat Ikasyriltä ja musta resori (ihanan pehmeää) on Royal-tuotteesta. Tässä vielä sovituskuvat

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Valmistunut aiemmin..

Tämä on aivan ihana kangas. Tykkään sekä kuosista että materiaalista. Turkoosi resori on myöskin tosi herkku!

Kaava Ottobre 3/2010, Hau hau body, koko 74 (haaroihin lisätty pala pituutta lisää) ja hihat tein pitkinä. Bodyissa on vähän vähtiä, niin mieluummin teen ne pitkillä hihoilla. Kangas ja resori on Royal-tuotteesta.

Huppari

Juhannuspäivänä tuli ommeltua tämä huppari valmiiksi. Elämäni ensimmäinen itse ommeltu huppari! Vetoketjun ompelua odotti pari viikkoa ainakin keskeneräisten kasassa. Ei tarvinnut vetoketjua purkaa kuin kahdesti toinen puoli =) Miten sen ompelu silti aina jännittää!? Tarve tällaiselle kevyelle kesätakille oli suuri =)




Kankaat Royal-tuotteesta, sekä kiipeilevät apinat, että ruskea vuorina oleva trikoo. Jälkeenpäin ajateltuna ruskea trikoo on aivan liian hyvää vuorikankaaksi. Kaava Ottobre 1/2011 Baguette Magique, koko 80cm